Új, Inteles gépek

Cégünk hagyományaitól eltérően most egyre nagyobb teret kapnak az Intel processzorokkal szerelt gépek, az AMD megoldásai mellett. Mivel üzletpolitikánk szerint minden esetben ügyfeleink érdekeit tartjuk szem előtt, ezért korábban sokaknak elmondtuk az üzletünkbe való látogatás során, hogy az AMD rendszerei jellemzően azonos teljesítmény mellett olcsóbbak, így arányait tekintve kedvezőbb választásnak bizonyulnak. Sokak számára spóroltunk meg értékes összegeket ezzel, a mai nehéz időkben. Sokszor olyanoknak is, akik vásárláskor elsőként az Intel processzort kötötték ki, majd első, AMD-vel szerelt gépüket követően évek múlva már hallani sem akartak az Intel megoldásairól, olyannyira megszerették a kisebbik gyártó termékével szerelt Flash PC-jüket.

A trend nagyon sokáig, egészen az Intel Sandy Bridge megoldásainak megjelenéséig volt így, hiszen a nagyobbik gyártó azonos teljesítményű megoldásai mind drágább rendszert eredményeztek. Most azonban az új chipkészlet megjelenésével, ha az alaplapok tudása nem is, de a processzor ár/teljesítmény mutatói egyes esetekben egészen kedvezőek. Bár szinte napról napra változnak ezek az értékek, mi ezeket ügyfeleink érdekében, a lehető legjobb tájékoztatás érdekében követjük nyomon és publikáljuk vásárlóink felé. Most azt lehet mondani, hogy éppen az AMD által sokáig uralt középkategóriában, a legáltalánosabb felhasználásra szánt PC-k piacán egyes Intel termékek jobb mutatókkal rendelkeznek, főként a gyártástechnológiai előnyből származó alacsonyabb gyártási költségeknek és ezzel együtt a csökkenő energia fogyasztási mutatók, illetve a vele járó teljesítménytöbbletből is. A belépőszinten az AMD Sempron továbbra is a legjobb alternatíva, ahogyan a prohardver.hu cikke is erről nemrég beszámolt, melyet itt olvashatnak. A közepes teljesítményű, két magos processzorral szerelt irodai és otthoni gépek piacán azonban nagyot alkotott az Intel Celeron G530, ami a jelenlegi kínálat legjobb mutatóival rendelkező processzor. A nagyobb teljesítményű, játék és mérnöki célokra épített gépek tervezésekor most is jó alternatívát jelenthet egy 4 vagy 6 magos központi egység is, melyek az Intel hasonló megoldásaival szemben nagyon kedvező árakon érhetőek el. Igaz, a nagyobbik gyártó a legfelső kategóriában egyre dominánsabb, amit a kisebb versenynek köszönhetően az árak is jól mutatnak.

A leírtaknak megfelelően az Intel megoldásaival szerelt gépeink számát megnöveltük, összeválogatva a legstabilabb alkatrészeket ügyfeleink számára, a legjobb ár/teljesítmény mutató és a megbízhatóság jegyében.

Hírek

Igazi játék célra konfigurált erőmű gépünk jelent meg remek ár-érték aránnyal :...

Részletek

Cégünk hagyományaitól eltérően most egyre nagyobb teret kapnak az Intel processzorokk...

Részletek

Bővülő kínálatunkban most már SSD-vel szerelt irodai gépeink is elérhetőek. A ...

Részletek

Mostantól elérhetőek AMD APU-val szerelt irodai gépeink is, amelyek még jobb ár/teljesítmény mutat...

Részletek